Home » Content Matters! » Een Overzicht Van De WCM Markt

Een Overzicht Van De WCM Markt

Zoals elk jaar publiceert Gartner zijn “Magic Quadrant for Web Content Management”. Deze studie is de moeite van het bekijken waard voor iedereen die met WCM bezig is, al was het maar omdat de analisten van Gartner veel meer produkten dieper kunnen bestuderen dan de meesten onder ons.

Het artikel “Gartner MQ for Web Content Management 2013: Adobe, SDL, Sitecore Lead + Market Overview” is een goeie aanzet over het thema, en het bevat een link naar het volledige Magic Quadrant-rapport.

Wie de markt een beetje kent, zal niet helemaal verrast zijn door de resultaten: Adobe, SDL en Sitecore vormen de absolute top, en namen als HP, OpenText, Microsoft en IBM ontbreken evenmin. Opmerkelijker is wel dat twee bedrijven die zich baseren op open source-software zich eveneens konden opwerken tot in het quadrant: Acquia (Drupal) en Automattic (WordPress). Niet onaardig, als je weet dat voldoende inkomen uit WCM één van de voorwaarden is om in het quadrant te worden opgenomen, en dat slechts 17 bedrijven daarin lukken…

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s