Home » Mobile » Android Ondersteunt Meerdere Gebruikers Per Tablet

Android Ondersteunt Meerdere Gebruikers Per Tablet

Nu de nieuwe Nexus-toestellen op de (buitenlandse) markt te koop zijn, krijgen we eindelijk meer dan een theoretische blik op Android 4.2. Eén van de belangrijkste nieuwigheden, ook voor bedrijven, is de mogelijkheid om meerdere gebruikers te definiëren op één tablet. Elke gebruiker heeft dan zijn eigen toepassingen en zijn eigen gegevens – en luidens Ars Technica zijn de nodige mechanismen op een behoorlijke manier in elkaar gezet.

Lees er meer over in “Hands-on: Multiple users, lock screen widgets round out Android 4.2“. Wie het Duits machtig is, vindt nog meer details en afbeeldingen in dit artikel: “Die neue Mehrbenutzer-Verwaltung in Android 4.2“.

Om het zelf allemaal uit te proberen zal je nog wat geduld moeten oefenen, want de Nexus-toestellen zijn voorlopig nog niet te koop in België (jammer, ook ik had er al graag de hand op gelegd).

Bedenking: zijn de beheerstoepassingen voor mobiele apparaten (de ‘mobile device management solutions‘) al klaar om verstandig en gepast om te gaan met deze mogelijkheid? Het volstaat nu immers niet meer om de unieke identificatie van het toestel te kennen om te weten wat de gebruiker al dan niet mag volgens de bedrijfsvoorschriften…

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s