Home » Content Matters! » Content First, Ook Mobiel

Content First, Ook Mobiel

Leuk hé, die iPad of smartphone? Maar hoe laat je die toestellen ook deelnemen aan de website van je onderneming, je gemeentebestuur, je bedrijfje?

Anne-Roos Hassing vertelt op de site van Frankwatching een verhaal dat ik alleen maar kan bijtreden: “Van mobile first naar content first“.

Deze zin vat de essentie van het artikel: “Spreek daarom niet meer over een mobiele visie, maar bepaal je online visie. Het is namelijk één site, gezien op verschillende devices. En er komen alleen maar devices bij. Laat daarom de devices los en richt je eerst op de content“. Heel wat mensen, en ik hoor daar ook bij, gebruiken verschillende toestellen om bij dezelfde bron informatie op te  halen – en dan wil je telkens dezelfde info krijgen, niet waar?

Maar: je kan (moet!) die content dan wel optimaliseren naar het gebruikte kanaal toe. Het artikel geeft met cijfermateriaal een eerste aanzet naar het antwoord op de vraag waarom en hoe je die diversificatie moet gaan omzetten naar jouw specifieke situatie. Veel stof om te lezen en om over na te denken!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s